<
>

Aesop ZXE Taipei

Location:Taipei,Taiwan
Completion date:2015

Aesop ZXE is located at one of the most flourish lanes in the east section of Taipei city. Inspired by western and eastern elements, from Baroque Architecture to Taiwanese Architecture when it was colonized by Japan, CJ Studio chose a conventional technique of terrazzo as the key material that, beneath a specific height, is utilized as the base of the space, including the flooring from exterior to interior, flower terrace, sink as well as the counter. Above the height of the base are the shelves and ceiling in purely neat white. There is a continuous and seamless ceiling deliberately designed as a curve surface to extend itself to the display wall that recalls the early living memories in the past and projects an imagination towards the future. As always, Aesop reflects local culture characteristics in a simple and elegant manner.