<
>

Matel house, Taichung

Location:Taichung,Taiwan
Completion date:2005

The showroom for Taiwan fashion designer Stephane Dou and Changlee Yugin is a re-interpretation between the relationship of the concept of fashion and architecture. It is an installation which represents the function and spatial experience simultaneously. This installation is consisted of two interwoven lines which made by polish stainless steel .The surface between the two lines is fixed and stretched by threads. Therefore, the installation becomes a field of display and provides a dynamic system. In order to reflect the client’s view of fashion, the wall and the floor are made of aluminum panels, which express a cold but resplendent feeling. This installation can fulfill the great demands in clothes hanging. At the same time, customers enjoy shopping and have pleasure of viewing this installation as walking into a museum. It is time for celebrating the shopping.


Designer: Shichieh Lu/CJ studio
Project: Showroom
Location: Taichung ,Taiwan
Area: 130 m²
Date: 2005
photographer: Kuomin Lee